2017

cu reduceri

Schimbarea parolelor des nu este foarte sigura


Ce pericole creeaza schimbarea des a parolelor?

Un studiu recent prezentat de un specialist al Federal Trade Commission (FTC) din SUA arata ca schimbarea parolelor după o anumita perioada de timp, nu foarte lunga, nu ajuta la securizarea conturilor, ci poate avea un efect invers

Potrivit lui Lorrie Cranor, tehnolog sef la FTC si profesor la Carnegie Mellon, cand oamenii sunt obligati sa isi schimbe parolele au tendinta sa aleaga combinatii mai slabe, scrie Go4it.
Mai mult, de obicei oamenii nu schimba complet vechea parola, ci doar un simbol, o litera sau o cifra din aceasta. De exemplu, in loc de "S" pun "$" sau muta cifrele de la sfarsit la inceputul parolei.

Potrivit lui Cranor, managerii IT care insista ca parolele sa fie schimbate ar trebui sa-i incurajeze pe angajati sa foloseasca un manager de parole, precum LastPass sau DashLane, care genereaza combinatii puternice, potrivit Go4it.

Conform specialistilor, parolele trebuie schimbate dupa o anumita perioada pentru o mai buna securitate, insa aceasta nu trebuie sa fie prea scurta, de o lună sau doua.

Potrivit studiului prezentat de Cranor, realizat de Carleton University, schimbarea unei parole puternice nu este necesara după 60-90 de zile, deoarece statisticile arata ca acest lucru nu aduce beneficii reale, conform Go4it.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc