2017

cu reduceri

Cum se calculeaza sursa de energie a PC ?

calculeaza consumul de energie necesar unui pcSursa de alimentare este responsabila pentru furnizarea cu energie la calculator, si de conversie a curentului electric primit la valori corespunzătoare de operare a componentelor sale interne.

Fără a intra în detalii despre surse şi funcţionarea lor, un calculator la care puterea necesară depăşeşte capacitatea sursei va creea probleme mari. Acest lucru se poate întâmpla, de exemplu, adăugând o nouă componentă, cum ar fi un hard-disk, o placă de reţea, etc.

Deşi nu există reguli în acest sens, o referinţă de care trebuie sa tinem cont, este aceea că , sursa trebuie să depăşească aproximativ 30% din puterea reala de care are nevoie PC-ul.

Mai jos gasesti cateva sisteme de calcul online, care permit să obţi mai uşor o trimitere la puterea necesară pentru PC. Pur şi simplu trebuie să selecteze componentele echipei tale, CPU, RAM, dispozitive de stocare, porturi USB, etc, şi asa obti un calculul real al energiei necesare.

Newegg Power Supply Calculator: un calcu simplu adaugand 5 date ale PC-ului tau.
Antec Power Supply Calculator: un complet calculul si tine cont si de Overclocking del CPU
Journey Systems Power Supply Calculator: calculeaza puterea minima de care are nevoie un PC.

De retinut! O sursă cu puterea mai mare de cat ce-a necesara va functiona la fel ca una apropiata de consumul real, de exemplu, dacă avem nevoie de 300 de waţi, o sursă de 600W funcţionează ca un 450W.

2 comentarios:

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc