2017

cu reduceri

Un nou tip de vierme, răspândit prin intermediul mail-urilor

Noul vierme Email-Worm.Win32.Hlux ocupă o poziţie fruntaşă în topul celor mai răspândite ameninţări informatice din luna ianuarie 2011, anunţă experţii Kaspersky Lab, cei care au redactat aceste top. Ei atrag atenţia asupra acestui vierme, răspândit prin intermediul e-mail-urilor care conţin un link infectat ce recomandă utilizatorilor să instaleze o versiune falsă de Flash Player pentru a viziona o presupusă felicitare electronică.

Imediat ce link-ul din mesaj este accesat, o fereastră de dialog întreabă utilizatorul dacă este de acord să descarce fişierul. Indiferent de răspunsul acestuia, viermele încearcă să pătrundă în sistem. Pe lângă faptul că se transmite prin e-mail, Hlux are şi funcţionalitate de „bot”, inserând computerele infectate într-o reţea de tip botnet, înainte de a se conecta la serverele sale de comandă şi control pentru a executa operaţiunile cerute de infractorii cibernetici. Scopul principal al acestui vierme este trimiterea de spam farmaceutic de pe computerele infectate.

În ianuarie a fost observată o creştere semnificativă a link-urilor scurte infectate trimise prin intermediul Twitter. După un număr de redirecţionări, acestea aduceau utilizatorul pe o pagină web care promova un program antivirus fals. De asemenea, o altă tendinţă o reprezintă răspândirea cu rapiditate a adware-ului. AdWare.Win32.WhiteSmoke.a, clasat pe locul 12 adaugă un shortcut numit „Improve your PC” pe desktop fără a cere acordul utilizatorului. Dacă se execută click pe acel shortcut, este descărcat automat un program care cere plata unei sume de bani pentru repararea unor presupuse erori de sistem.

"Fraudele informatice se realizează numai prin participarea utilizatorilor"
Deci mare ATENTIE! la email-uri primite.

Alt tip de virus aparut la sfarsitul anului 2010 - citeste aici

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc