2017

cu reduceri

Un virus care iti testeaza inteligenta !!!

atentie infectie malwareWin32.Worm.Zimuse.A este un virus foarte periculos si potrivit experţilor BitDefender,Avast si AVG noul malware combină compartamentul distructiv al unui virus cu mecanismul de răspândire al unui vierme.Deghizat sub forma unui test de inteligenţă, Win32.Worm.Zimuse.A reprezintă o ameninţare periculoasă , deoarece provoacă pierderi de date majore prin rescrierea primilor 50 KB din MBR (Master Boot Record), o zonă vitală a hard disk-ului. Imediat ce acesta este executat, viermele va crea între 7 şi 11 fişiere-copii (în funcţie de variantă) în zonele critice ale sistemului Windows,infectarea sectorului de boot duce la imposibilitatea rulării sistemului de operare.Ce este mai grav,după 40 de zile de la infectare, utilizatorul computerului primeşte un mesaj de eroare similar cu cel din imagine.

După afişarea mesajului, la următorul restart sistemul nu va mai putea porni , deoarece sectorul de boot al hard disk-ului a fost compromis definitiv,singura solutie fiind formatar PC-ul si reinstalar Windows-ul.

Dupa acelesi surse Win32.Worm.Zimuse.A nu poate infecta sistemele de operare pe 64 de biţi.

Deci intr-un cuvant mare ATENTIE! la "teste de inteligenta pe Internet".

2 comentarios:

  1. Salut urmaresc cu mare interes blogul tau de un an si tot timpul aduci informati utile pentru noi.
    In ce priveste acest virus este adevarat un prieten apropiat a trebuit sa reinstaleze Windows-ul acum 2 zile tocmai din acest motiv virus (Win32.Worm.Zimuse.A). O zi buna si tine-o tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru atentia acordata Valentin,in zilele urmatoare voi adauga pe blog un AntiMalware care ne protejeaza de asemenea virusi.

    RăspundețiȘtergere

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc