2017

cu reduceri

Asculta muzica intr-o fereastra Pop Up

asculta muzica intr-o fereastra pop-upEste destul de incomod sa asculti muzica pe un site/blog si sa treci la o alta pagina de pe acelasi site/blog si melodia pe care o asculti sa inceapa de la capat, dar trebuie sa întelegeti ca, dacă vom schimba pagina, atunci toate obiectele de pe pagina incara din nou.

Deci, ce putem face? adaugarea unui player într-o pagină separată sau Pop-Up, in acest caz se poate schimba pagina unui site fără a întrerupe muzica pe care o ascultam in acel moment.

Un exemplu vezi mai jos,da un click pe imagine si asculta muzica mea preferata intr-o fereastra Pop-Up.

Asculta Muzica
In primul rand deschide Notepad si lipeste urmatorul cod:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title>Muzica</title>
</head>
<body>

...Aici se adauga codul player-ului...

</body>
</html>
Daca nu ai un cod de player aici gasesti cateva modele.

Salveaza documentul cu textul muzica.html , dupa aceea gazduieste acest document intr-un hosting de exemplu in Dropbux

Acum mergem la Desing --> adauga un nou gadget HTML/Javascript si aici adauga urmatorul cod:
<a href="javascript:void(0);" onclick="window.open('URL_fisier_document_muzica.html', 'popup', 'left=390, top=200, width=310, height=30, toolbar=0, resizable=1')" style="text-decoration: none;" title="Asculta Muzica">
<table border="0" cellpadding="5"><tbody>
<tr><td><img src="URL_imagine" /></td>
<td><span style=" ">Asculta Muzica</span></td></tr>
</tbody></table></a>
Inlocuieste URL_fisier_document_muzica.html cu URL fisier unde este gazduit documentul muzica.html

Inlocuieste URL_imagine cu url a unei imagini care doresti sa apara pe blog.

In acest fel cititorii tai, poate asculta muzica fara intrerupere indiferent daca merg la un alt post sau pur si simplu închide fila de blog, muzica va continua.

16 comentarios:

  1. Buna ziua domnule Constantin!
    Blogul dv este sursa mea de inspiratie mai ales cand nu stiu sa fac ceva.Acum am urmatoarea problema:Am un post tv privat si vreau sa-l pun intr-o ferestra pop-up dar cu alnecare deci acea fereastra sa nu treaca in spate atunci cand dai clik pe pagina,eu vreau ca vizitatorul sa poate viziona postul tv in timp ce citeste pagina blogului meu Bolgul unde am pus acest pop-up este http://totcenustii.blogspot.com/ numai ca atunci cand dai clik pe pagina el continua sa ruleze numai ca trece in spatele paginii.Eu doresc sa ramana si sa alunece pe pagina.Sper ca sigur ati inteles ce doresc eu cum sigur stiu ca va pricepeti nu-mi ramane decat sa astept raspunsul dv si sa va urez tot ce e mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Marcel B am nevoie de codul respectivului post tv pentru a vedea daca se poate adapta la un script care il folosesc pe alte bloguri ale mele.

    RăspundețiȘtergere
  3. In speranta ca o sa ma puti ajuta va pun alaturi codul postului TV. Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dv.

    <iframe width="560" height="340" src="http://cdn.livestream.com/embed/marysor?layout=4&color=0xe7e7e7&autoPlay=true&mute=false&iconColorOver=0x888888&iconColor=0x777777&allowchat=true&height=340&width=560" style="border:0;outline:0" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

    RăspundețiȘtergere
  4. .........se pare ca nu puteti sa ma ajutati domnule constantin sau nu aveti timpul necesar sa va bateti capul cu mine.Eu totusi astept un raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut Marcel nu am uitat de tine dar, experimentez de moment un script mai precis il adaptez pentru blogspot, dupa testare o sa il adaug intr-o postare sau ti-l trimit prin email bineinteles daca functioneaza corect.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca m-ai uitat sau poate nu e asa importanta cererea mea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut Marcel nu am uita prietene dar de moment nu reusesc sa fac un script care sa deschida un video direct pe pagina principala a unui blog, in momentul in care il am finalizat o sa il postez pe blog si o sa primesti si tu o informare prin email.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc f mult si iti apreciez gestul tau de a ma ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  9. .....se pare ca intrebarea mea va ramane pentru raspuns insa vreau sa va mai intreb ceva d-le constantin si anume cum pot face pe un blog de pe platforma blogger sa poata oricine sa adauge un anunt.Mai exact vreau sa implementez un script pentru anunturi publicitare pe un blog de pe platforma blogger.Deci va intreb daca stiti despre un asemenea script si cum se procedeaza pentru implementarea (instalarea) lui pe blog.
    Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut Marcel, pentru plataforma blogger de moment nu stiu de nici un script care sa ruleze pentru anunturi adaugate din exteriorul ei.

    RăspundețiȘtergere
  11. ...si acesta Marcel este codul html pe care il poti folosi pe blogul tau, deja este adaugat si iframe de la tv tau; il adaugi intr-un nou gadget HTML/Javascript si va aparea in partea stanga sus a pagini de blog. Sper ca iti v-a fi de folos.

    <div style='border: 0 !important;background: transparent;margin-left:15px;left:0; top:30px;position:fixed;z-index:9999'><iframe width="560" height="340" src="http://cdn.livestream.com/embed/marysor?layout=4&color=0xe7e7e7&autoPlay=true&mute=false&iconColorOver=0x888888&iconColor=0x777777&allowchat=true&height=340&width=560" style="border:0;outline:0" frameborder="0" scrolling="no"></iframe></div>

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc frumos domnule constantin!

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut Dan, si eu iti multumesc pentru vizita.

    RăspundețiȘtergere

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc