2017

cu reduceri

Analizeaza MRB in cautarea de Bootkits


MBR ( Master Boot Record), este primul sector aflat pe hard disk unui PC.

Bootkits sunt programe malware, care au capacitatea de a infecta sectorul de boot al hard disk (MBR) pentru a rula înainte de sistemul de operare si toate programele sale,inclusiv antivirus. Aceasta caracteristica le permite instalarea in PC foarte eficient si va fi mai greu de detectat.

Imaginea de mai jos prezinta un rezumat a ceea ce se intampla atunci cand porniti calculatorul:

Primul care se incaraca la pornire, este BIOS-ul un program care este stocat pe placa de baza a PC-ului. Dupa care se executa cod din primul sector de pe hard disk (MBR),care se ocupa de cautarea unui sistem de operare pentru a incepe, aici este zona unde se instaleaza bootkits modificand MBR-ul original si compromite tot ce se intampla după aceea.

Exista mai multe instrumente pentru analiza rapid a bootkits MBR cunoscute, mai jos veti gasi unul dintre aceste programe. Retine a eliminarea malware-ului depistat poate provoca o problema cu sistemul de boot si (posibil sa ai nevoie pentru a recupera MBR) , inainte de a elimina orice fisiere detectat studiazal cu atentie.

Tool Bootkit Bitdefender Removal este compatibil cu Windows 32 biti si 64 de biti, descarca si ruleaza pur si simplu programul pentru analiza MBR.



Descarca de aici: Bootkit Removal Tool 32 bits | pentru 64 bits

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc