2017 epiesa.ro

O nouă ameninţare informatică. Apar accidental şi sunt mai periculoşi decât viermii sau troienii

Viermii informatici se recombină accidental cu troienii care infectează computerele, la fel ca agenţii patogeni din natură, iar hibrizii rezultaţi au o putere mai mare de răspândire.

Aceşti hibrizii atacă haotic sistemele utilizatorilor, conturile bancare şi pun în pericol siguranţa datelor, într-un mod pe care nici cei care au creat aceste ameninţări nu l-au putut anticipa.

Un studiu realizat la începutul lunii ianuarie de către BitDefender a scos la iveală existenţa a peste 40.000 de astfel de hibrizi, dintr-un eşantion de 10 milioane de fişiere infectate.

Dacă un astfel de hibrid ajunge pe calculatorul utilizatorului, acesta se va confrunta cu grave probleme de ordin financiar, furt de identitate, sau cu valuri de spam trimise la întâmplare.

Descoperirea unui vierme informatic numit "Rimecud" ca fiind infectat de virusul Virtob, a cărui caracteristică este infectarea de fişiere ("file-infector"). Rimecud fură parolele asociate serviciilor de e-banking şi de cumpărături online, conturilor de reţelele de socializare sau de e-mail. Virtob, pe de altă parte, facilitează accesarea de la distanţă a calculatorului infectat, modifică privilegiile specificate în firewall şi îşi asigură prezenţa pe sistem injectându-şi codul într-un proces esenţial pentru sistemul de operare, şi anume Winlogon.

Acum, imaginaţi-vă aceste două ameninţări lucrând împreună pe acelaşi sistem infectat, acel PC se confruntă cu un malware de două ori mai puternic, cu mai multe centre de comandă şi control de la care primeşte instrucţiuni. Mai mult decât atât, avem de-a face cu două "backdooruri" funcţionale, două tehnici de atac diferite şi mult mai multe metode de răspândire la îndemână. Acolo unde una eşuează, cealaltă funcţionează.

Deci inca o data RECOMANDAREA mea este: mare atentie la ce email-uri deschide-ti, ce site-uri cu adresa url prescurtata vrei sa accesati, ce imagini de pe net vizualizati etc.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc