2017

cu reduceri

ATENTIE!!! pe Facebook şi Twitter. Virusul de Valentine's Day

virus pe facebookMalware-ul ce foloseste ca momeala evenimente precum Valentine's Day, Craciun sau Halloween pentru utilizatori si infecteaza calculatoarele este deja bine cunoscut de catre cei din domeniul IT, informează Panda Security într-un comunicat de presa.

Din nou, în acest an nu va fi nici o surpriza cand vom vedea numeroase mesaje circuland si linkuri de download cu felicitari romantice, imagini video, idei de cadouri sau mesaje pe Facebook si Twitter legate de Valentine's Day.

Un nou atac pe Facebook a fost recent descoperit. Acesta se foloseste de postarile utilizatorilor pentru a se raspândi. Un mesaj aparent inofensiv invita utilizatorii sa instaleze tema "Ziua Indrăgostiţilor" pe Facebook. Cu toate acestea, în cazul în care utilizatorul da click pe postarea respectiva este redirectionat ctre o pagina în care i se solicit s instaleze tema.

Acesta este momentul în care se instalează un fiSier malware, care, odată rulat, afisează anunTuri de la alte site-uri.

Iata o colectie cu campanii de tip malware cu tematica Valentine's Day:

I Love.exe you: Aceasta a fost un RAT (Remote Access Trojan), care a permis atacatorilor accesul la computerul victimei si astfel la toate informatiile lor personale.Troianul a permis creatorul virusului accesul de la distanta la computere, furand parolele dar si permitand gestionarea fisierelor.

Valentin.E: Acest vierme s-a raspandit prin e-mail in mesaje cu subiecte precum "Iata dragostea adevarata" sau "Dragoste sincera", si un fisier atasat denumit "friends4u". Daca utilizatorul ţinta a deschis fisierul, o copie a viermelui a fost descarcata imediat. Apoi, viermele a trimis e-mailuri cu copii ale sale din calculatorul infectat pentru a se raspandi si a infecta cat mai multi utilizatori.

Nuwar.OL: Acest vierme s-a raspandit in mesajele de e-mail cu subiecte precum "Te iubesc atat de mult", "In inima mea" sau "Esti în visele mele".Textul de e-mail a inclus un link catre un site care a descarcat codul malitios. Pagina a fost foarte simpla si arata ca o felicitare romantica cu o inima mare roz. După ce a infectat un computer, viermele a trimis o cantitate mare de email-uri, ingreunand astfel reţele dar si micsorand viteza de lucru a calculatoarelor.

Storm Worm: Acest vierme se raspandeste tot datorita unui e-mail prin folosirea unor momeli, iar una dintre ele a exploatat Ziua Indragostitilor. Daca utilizatorul vizat a dat clic pe link-ul din e-mail, o pagina web a fost afisat în timp ce Viermele era descarcat undeva in fundal.

Waledac.C: Acest vierme raspandit prin e-mail incearca sa para o felicitare. E-mail-ul include un link de download al felicitarii. Cu toate acestea, in cazul în care utilizatorul a dat clic pe link-ul respectiv si a acceptat descarcarea fisierului, ulterior acesta a permis unui vierme Waledac.C patrunderea in computerul personal. Dupa ce a infectat computerul, viermele foloseste e-mail-ul utilizatorului afectat pentru a trimite spam.

Deci mare atentie la mesaje !!! Alte atentionari de virusi pe net aici.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc