2017

cu reduceri

Atentie VIRUS pe Facebook !

60.000 de utilizatori au păţit-o. VEZI cum te fereşti.

O pagina de stiri prin care esti anuntat "US attacks Iran and Saudi Arabia, the begin of World War 3" (SUA au atacat Iranul si Arabia Saudita, începutul celui de-al treilea razboi mondial) circula în ultimul timp pe Facebook.

Vestea buna este ca avea de-a face cu o stire falsa. Vestea proasta e ca, daca le canti în struna raufacatorilor, vei avea computerul virusat.

spam_pe_facebookDupa cum se vede in imaginea de mai sus, articolul foloseste logo-ul CNN si îti da impresia ca, apasand, vei putea urmari un material video al unui articol de tip breaking news. Atunci cand apesi, ti se spune ca trebuie sa faci un ugrade al software-ul Flash video pentru a putea urmari videoclipul.

Numai ca este un îndemn fals. Nu vei face niciun upgrade, ci te vei alege cu un troian, un virus extrem de periculos. Un troian este un virus de computer sau un malware care permite unui hacker sa acceseze computerul tau fara niciun fel de autorizatie.

Sophos, un grup de experti în securitate informativa, spune ca deja 60.000 de utilizatori Facebook au fost înselati de acest mesaj si au devenit victime ale atacului.

virus_pe_facebookDacă dai click pe Yes, fiind de acord cu falsul upgrade, computerul tău va fi virusat.

Citeste aici si despre alti virusii informatici pe net

3 comentarios:

  1. Buna
    Ti-am adaugat linkul insa din pacate nu mi-ai lasat titlul asa ca am pus "Pentru webmasteri". Daca doresti altul scrie-mi si il modific
    O seara placuta

    RăspundețiȘtergere

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc