2017

cu reduceri

O noua tentativa reusita ! - Peste 12.000 de romani pacaliti pe Facebook

Un numar de peste 12.000 de romani, utilizatori de Facebook, au cazut victimele unei escrocherii ce foloseste drept pretext un asa-zis concurs organizat de catre Orange Romania, potrivit unui comunicat al Bitdefender.

Prin intermediul mesajului 'Orange Romania iti da sansa sa castigi un Samsung Galaxy II, trebuie doar sa dai Like + Share. Succes!', postat pe Facebook cu titlul 'Concurs Orange Romania', utilizatorii retelei de socializare sunt ademeniti.

Un mecanism banal, in care trebuie sa faci doar două click-uri, propulsat de forta premiului - un smartphone de ultima generatie si o tableta. Odata ce au dat Like, victimele s-au abonat, practic, la pagina respectiva, astfel incat vor primi in NewsFeed continutul postat pe aceasta, inclusiv link-uri periculoase. Pe de alta parte, cei care au dat Like pozei, ajuta indirect la popularizarea paginii escrocheriei.

Bitdefender precizeaza ca mai ingrijorator este faptul ca primul post pe pagina contine un link catre un torent, 'lucru care ridica foarte multe semne de intrebare', dar ca 'deocamdata, linkul nu duce nicaieri, insa nu este exclus ca torentul sa constituie canal de raspandire al unei amenintari informatice mult mai periculoase'.

'Exista doua cai prin care utilizatorii pot cadea in cursa: fie le apare pe Perete sau in Fluxul de Stiri un mesaj care promoveaza concursul, fie in Fluxul lor de stiri apare un mesaj postat de un prieten, insotit o poza a premiului si instructiunile de participare. Pentru a intra în concurs, e nevoie de un Like si de un Share'.

In vederea cresterii gradului de protectie a utilizatorilor pe canalele de social media, Bitdefender recomanda apelarea la produsele Safego, pe care producatorul roman de solutii antivirus le ofera gratuit.

Orange Romania a emis, deja, un comunicat oficial prin care avertizeaza pe utilizatorii de Facebook de pericolul acestei amenintari.

Deci intr-un cuvant mare atentie la mesajele primite pe Facebook.

Vezi aici un alt virus ce ruleaza pe Facebook

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc