2017

cu reduceri

Un nou serviciu: G-Drive de la Google

Google pregateste lansarea unui nou serviciu, G-Drive, care sa concureze cu deja celebrele Dropbox si Apple iCloud. Cu alte cuvinte, avem o noua varianta pentru stocarea si gestionarea datelor in cloud.

Miscarea G-Drive nu ar fi deloc una surprinzatoare, avand in vedere succesul de care se bucura in ultima perioada acest tip de servicii. Odata cu explodarea pietei device-urilor portabile – smartphone-uri, tablete, ultrabook-uri, a crescut si nevoia utilizatorilor de stocare si de accesare a datelor de oriunde si oricand.

Servicii precum Dropbox au ajuns sa valoreze aproape 2 miliarde de dolari si sa aiba peste 50 de milioane de utilizatori.

Daca pentru inceput Google G-Drive ar putea intampina ceva concurenta, in timp are toate sansele sa domine piata, asta daca luam in calcul uriasa comunitate a gigantului motor de cautare, regasita pe Gmail, Google+, YouTube si altele.

Mai mult ca sigur batalia se va duce initial la nivelul ofertelor: cantitatea de date stocate raportata la costuri. Cum Google detine resursele necesare – capacitate de stocare, putere financiara si un numar impresionant de utilizatori fideli.

2 comentarios:

  1. Interesant, poate G-drive va merge sincronizat cu Blogger si sa putem incarca fisiere pentru blog.
    Sti cumva cand ar putea fi lansat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Laurentiu,de moment nu se stie exact cand v-a fi lansat,sigur in acest an dar cand? ramane de vazut, ca si, ce avantaje vor fi pentru blogger.

    RăspundețiȘtergere

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc