2017 epiesa.ro

Vezi cine te spioneaza pe net in timp real

Mozilla ia o noua abordare, prin add-on-ul Collusion, si te ajuta sa vezi mai bine cu ce companii interactionezi indirect cand vizitezi un site.

Gândit de la cap la coada ca un add-on pentru Firefox, Collusion este o extensie gratuita creata in house de cei de la Mozilla pentru a oferi utilizatorilor o viziune completa legata de ceea ce inseamna traficul de date online cu scop comercial. Demonstrat zilele trecute in cadrul conferintei Technology, Entertainment si Design, noul add-on a fost adus in discutie de CEO-ul Mozilla, Garry Kovacs.

Folosind o schema asemanatoare cu o panza de paianjen, in fiecare moment puteti vedea mici bule cu website-urile care, prin diverse scripturi active pe paginile pe care le vizitati, preiau informatii legate de activitata de browsing, personalizeaza la maxim reclame si in final ajung sa faca banii din urma navigarii voastre pe internet.

Practic, dupa ce ati instalat add-on-ul in Firefox folosind managerul de extensii accesibil din meniul Tools al Mozilla Firefox, in coltul din dreapta jos al ferestrei de navigare veti avea un buton nou marcat cu un soare pe un fond negru. E suficient sa faceti clic pe el pentru a activa generarea diagramei, moment dupa care puteti naviga linistiti pe internet. In urmatoarea etapa, traficul vostru se reflecta in noi bule pe respectivul ,,web”.

Poti descarca extensia add-on-ul Collusion direct de pe site-ul oficial Mozilla

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc