2017

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

30 Iunie 2012 - Ziua în care poţi trimite mesajul tău către extratereştri

Doriţi să transmiteţi un mesaj extratereştrilor? Dacă da, acum aveţi şansa de a le comunica gândurile voastre: toate mesajele scrise pe Twitter pe data 30 iunie, între 3:00 şi 10:00 dimineaţa (ora României), ce poartă hashtag-ul #ChasingUFOs vor fi combinate într-un singur mesaj.

Acest mesaj, rezultat din cumularea tuturor tweet-urilor scrise de public va fi lansat în spaţiu pe data de 15 august, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la faimosul „semnal Wow!”.

În cele 4 decenii de când oamenii caută extratereştri cu ajutorul radiotelescoapelor, singura dată când a fost înregistrată o serie de date a căror origine ar putea fi extraterestră a fost în 1977. Observatorul de la Universitatea Ohio State a înregistrat pe 15 august 1977 o transmisiune radio puternică, ce durat 72 de secunde şi care părea să vină din direcţia constelaţiei Sagittarius. Cele 72 de secunde de date au fost supranumite „semnalul Wow!”, deoarece astronomul Jerry Ehman, cel care era însărcinat să studieze datele înregistrate, a scris cu pixul „Wow!” pe foaia pe care erau tipărite surprinzătoarele date înregistrate din spaţiu.De atunci, în ciuda eforturilor colosale, oamenii de ştiinţă nu au reuşit să mai înregistreze vreo transmisiune care să origineze din aceeaşi porţiune de cer. „Semnalul Wow!” rămâne şi astăzi un mister, specialiştii nereuşind să identifice dacă semnalul a fost lansat cu adevărat de o civilizaţie extraterestră.

Acum, omenirea va lansa un mesaj în direcţia sursei „semnalului Wow”, în speranţa că oamenii de ştiinţă extratereştri vor avea mai multe şanse în a decoda transmisiunea.

Sursa: LiveScience

2 comentarios:

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc