2017

cu reduceri

Reproducere automata de video YouTube

De fiecare dată când am posta ceva pe un subiect, în mod inevitabil, apar întrebări care nu au nimic de a face cu problema specifică, dar sunt cumva legate.

In acest caz vorbim de YouTube si folosirea lui ca un player audio, întrebarea: Cum sa faci un clip video sa porneaca în mod automat? Cum răspunsul este simplu, aici, vom merge cu soluţia şi explicaţia.

Cand alegi un video YouTube iti ofera un cod Iframe care apare asa:
<iframe title="YouTube video player" width="500" height="405" src="http://www.youtube.com/embed/ID_VIDEO?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

În plus faţă de codul de identificare video (ID_VIDEO) dimensiunile IFRAME variaza in Latime si Inaltime, iar restul codului este identic, în toate cazurile.

În acest tip de cod, după adresa (src), de video, aveţi posibilitatea să inseraţi unele opţiuni cum ar fi simbolul ?rel=0 care o data adaugat la cod nu permite reproducerea de alte video dupa terminarea celui principal, acum pentru reproducere automata se mai adauga (&autoplay=1) si codul modificat va arata asa:
<iframe title="YouTube video player" width="500" height="405" src="http://www.youtube.com/embed/ID_VIDEO?rel=0&autoplay=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>



Deci daca ai avut conectat audio la PC in timplu citiri acestui post ti-ai dat seama ca functiuoneaza perfet acest truc.

1 comentarios:

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc