2017

cu reduceri

DuckDuckGo un motor de cautare alternativ pentru blog

DuckDuckGo este un nou motor de cautare alternativ care se raspandeste incet dar sigur inlocuind tot ce a avut Google si abandonat regele incoronat al lumii: simplitate, viteza si intimitate fara sa colecteze informatiile utilizatorului.

Ar trebui sa faceti o incercare, este destul de simplu de folosit, deoarece are extensii pentru browsere diferite. Daca vrei il poti adauga in blogul tau ca, motor de cautare intern, pentru obtinerea codului mergi la pagina oficiala si completeaza datele:

width: lățimea casetei (prestabilite 408 pixeli).
Duck logo: ne permite (On) sau nu (Off ) logo-ul
site search: se poate scrie url-ul blogului nostru daca dorim cautare interna
prefill: textul vizibil ce apare in caseta
autofocus: daca este (On) cand pozitionezi cursorul pe motorul de cautare se va deschide automat pagina respectiva.

Rezultatul dupa toate modificarile facute va fi un simplu cod, care poate fi copiat si inserat in orice element HTML sau direct intr-o pagina statica. Codul apare asa cum se vede in exemplu urmator:

<iframe src="http://duckduckgo.com/search.html?width=200&site=nouwidget.blogspot.ro/&prefill=cautare pe nouwidget" style="overflow:hidden;margin:0;padding:0;width:258px;height:40px;" frameborder="0"></iframe>
Daca vreti sa folositi acest cod fara sa modificati culoarea sau logo-ul trebuie doar sa schimbati adresa URL cu adresa voastra de blog. BAFTA!



sau versiunea oficiala de banner a DuckDuckGo

DuckDuckGo logo
DuckDuckGo is a search engine that protects privacy and has lots of features.

1 comentarios:

  1. Interesant articol ! Pentru cei ce vor sa stie mai multe despre motoarele de cautare recomand http://www.7dolari.blogspot.com/2014/07/motor-de-cautare.html . Numai bine !

    RăspundețiȘtergere

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc