2017

cu reduceri

Sisteme de navigatie GPS

Se prezinta principiile generale de functionare ale sistemului GPS (Global Positioning System), principalele domenii de utilizare precum si noile directii de dezvoltare. Sistemul GPS este un sistem american de radionavigatie prin satelit care permite indentificarea oricarei pozitii pe glob, prin receptionarea semnalelor de pozitionare prin satelit.

Datorita performantelor obtinute, sistemul GPS s-a dezvoltat rapid la scara mondiala, astfel incat a cuprins atat domeniul militar (caruia ii era destinat) cat si pe cel comercial si chiar, mai nou, personal. Sistemul GPS individual, cel care potrivit estimarilor efectuate va deveni in scurt timp de neinlocuit in asigurarea navigatiei terestre, aeriene sau navale, constituie la aceasta ora preocuparea principala a cercetatorilor din domeniul sistemelor de telecomunicatii si radionavigatie.

Sistemele GPS montate in autoturisme au o mare dezvoltare in Japonia, unde pana in prezent sunt in functiune aproape 500.000 de receptoare GPS, care ofera lista cu obiectivele turistice importante care se gasesc pe ruta ce urmeaza a fi parcursa pana la destinatie, iar mai recent au fost montate sisteme de televiziune care permit descrierea rutei, gasirea cu precizie a pozitiei vehicului pe harta, precum si informatii cu privire la traseele ce pot fi urmate pana la destinatie.



Concluzii:
Datorita sferei tot mai largi de cuprindere, sistemul GPS a devenit un domeniu de interes mondial. Identificarea cu precizie a oricarei pozitii pe glob, in orice moment de timp, cu un receptor portabil la un pret din ce in ce mai scazut, reprezinta performante greu de atins in alte sisteme de radionavigatie. Posibilitatea de diferentiere a utilizatorilor si protejarea informatiilor vehiculate confera sistemului GPS siguranta si fiabilitate. ALEGE ACUM LA PRET MIC CEL MAI BUN SISTEM DE NAVIGATIE GPS PENTRU MASINA TA.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc