2017

cu reduceri

Cate tipuri de branza de vaci poti sa numesti?

Stiu ca nu este cel mai usor din lume acest mini-test, insa este interesant sa afli cat de multe lucruri nu stiai despre branza de vaci. Cand spui “branza de vaci” te gandesti automat la branza aceea proaspata obtinuta foarte usor din incalzirea si stoarcerea iaurtului rezultat in urma procesului de prindere laptelui. Poate ca nu toti stiati asta, asa ca iata un prim lucru pe care puteti sa il notati pe lista lucrurilor pe care nu le stiati. In principiu, aceasta este branza cea mai slaba in grasimi pe care o puteti obtine in mod natural, acasa.



Insa mai sunt multe tipuri de branza care se fac din lapte de vaci. Daca va doriti oricare dintre aceste tipuri de branza de vaci le gasiti in Bucuresti Drumul Taberei la magazinul Selgros si la oricare alt magazin Selgros din tara.Acestea sunt:
- Mozzarella - Aceasta branza alba imaculata si dulce se facea, initial, din lapte de bivolita. Insa acesta nu difera cu mult de cel al vacilor. Ea se formeaza in bile mai mari sau mai mici si se rupe in fibre daca o intinzi proaspata. Topita la caldura cuptorului pe o pizza sau pe paste, aceasta se intinde foarte mult si completeaza perfect aceste mancaruri italiene. Se mai poate servi si in salatele cu rosii, busuioc si ulei de masline. Este o baza perfecta.
- Parmezan - Multi dintre necunoscatori spun ca este un fel de cascaval din pricina culorii aurie-maronie, insa nu stiu cati dintre ei l-ar prefera ca aperitiv atunci cand isi vor da seama cat este de tare. Razuit are o textura granuloasa si este delicios impreuna cu alte tipuri de paste italiene si nu lipseste din niciun rizoto. Acesta nu va lipsi niciodata din casa unui italian.
- Provolone - este un frate mai in varsta al mozzarellei, pentru ca este invechita pentru cel putin 4 luni. De aceea devine mai tare. Ca urmare a invechirii, s-au putut dezvolta mai multe arome ale acestui tip de branza. Acestea pot varia de la picante la foarte dulci (ca si mozzarella). Cea mai cunoscuta forma a acesteia este aceea de para, insa se mai poate gasi sub forma de baghete lungi si foarte groase.
- Mascarpone - Daca ai mancat macar odata Tiramisu inseamna ca stii care este branza mascarpone. Textura fina, culoare imaculata, ca o budinca, dar sensibil grasa si cremoasa, este un adevarat regal.
- Brie - Ajungem pe taramurile branzeturilor cu mucegai. Este o branza moale, cu o crusta alba de mucegai. Acest sortiment provine din zona franceza cu acelasi nume. Aceasta are un gust usor fructat, motiv pentru care este potrivita atat pentru fondue, cat si impreuna cu carnea si legumele. Atentie mare la cumpararea acesteia.
- Leerdammer - De aceasta data tara de provenienta este Germania si avem de a face cu o branza semi-tare. Aceasta se invecheste de la 3 pana la 12 luni. Centrul este alb, moale si cremos, iar gustul este asemanator cu cel al branzei Emmental. Acest tip de branza se mai vinde si sub denumirea de branza Massdam.
- Gouda - Nu in cele din urma ajungem si in Olanda, unde aceasta branza poate avea mai multe variante de arome. Aceasta se foloseste cel mai mult la gratinare, dar si in salate. Este delicioasa.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc