2017

cu reduceri

Eficienta reductoarelor de viteza

Eficienta unui reductor melcat de viteza este un factor important de selectie, care este adesea trecut cu vederea. Nu ar trebui sa fie. In multe cazuri, angrenajele de mare eficienta reduc costul utilajelor si pe cele de functionare ale acestora
Deoarece acestea sunt utilizate pe scara larga cu echipamente industriale, reductoarele melcate pot avea un impact semnificativ asupra costurilor unitatii. Prin urmare, ar trebui sa stiti cat de eficient diferitele tipuri de reductoare folosesc puterea de intrare a motorului pentru sustine o sarcina.

Tipul reductorului determina eficienta
Cu toate ca eficienta reductorului poate varia usor de la un producator la altul, modul in care rotile dintate se intersecteaza si se angreneaza determina in principal, eficienta reductorului. Aceasta eficienta variaza de la 49 la 98%, in functie de tipul de reductor si numarul de etape de reducere pe care le contine. Iata o scurta descriere a unor tipuri comune si eficienta lor relativa.
Reductoare melcate
In aceste reductoare de viteza utilizate pe scara larga, un angrenaj cu melc antreneaza o roata pentru a oferi miscare de iesire la un unghi corect fata de arborele motorului. Reductorul melcat si roata de vierme au axe perpendiculare, care nu se intersecteaza iar actiunea de angrenare intre rotile dintate are loc pe o suprafata de contact relativ mare. Aceasta actiune de angrenarea consta in principal dintr-o miscare de alunecare, care creeaza frecare intre rotile dintate.
Eficienta unui reductor melcat depinde (partial) pe raportul viteza-reducere. Unitatile de mare raport au un unghi mai mic al rotii-dinte (spirala), ceea ce ofera o suprafata mai mare de contact intre ele. Acest contact superior cauzeaza o frecare mai mare si o eficienta mai scazuta. Eficienta tipica a reductoarelor melcate variaza de la 49% pentru 300:1, raportul de dubla-reducere, pana la 90%, pentru un raport de o singura reducere de 5:1. Din acest motiv, aceste unitati sunt de obicei mai potrivite pentru rate scazute.
Reductoare elicoidal
Amenajarea etapelor intr-un reductor de viteza afecteaza, de asemenea, eficienta acestuia. In reductoarele melcate elicoidale, un set de roti dintate elicoidale conectate la arborele motorului conduc un set de vierme. Setul elicoidal reduce turatia de intrare (de la motor) la setul de angrenaj cu melc. Acest lucru mentine raportul de reducere cu melc-roata (si dimensiunea) redusa pentru a maximiza eficienta acestuia.
Eficienta combinata a reductoarelor elicoidale si melcate variaza de la 79% la 300: 1 viteza de reducere la 90% pentru un raport de 5: 1.

Reductoare conice elicoidale
Ca si in cazul unitatilor de reductoare melcate si a celor helicale-, arborele de iesire al acestui tip de reductor este la un unghi drept fata de arborele motor. Si la fel ca reductoare melcate de viteza, un set de roti dintate elicoidale face. de obicei, prima reducere de viteza.
Aici, roti dintate conice spirale sunt montate cu axe care se intersecteaza, un aranjament care reduce frecarea intre rotile dintate pentru a asigura 94-97% eficienta.
Dezavantajul principal la reductoare melcate de viteza elicoidale conice este costul lor mai mare, decat cel al reductoarelor melcate, in special pentru rate mici, cum ar fi 5: 1 sau 10: 1. Dar costul adaugat este uneori compensat in unitati de mare procent de reducere, deoarece eficienta lor ridicata permite utilizarea fie a unui reductor mai mic, a unui motor mai mic, sau a ambelor.

Reductoare elicoidale in linie
Aceste reductoare de viteza sunt de multe ori cea mai buna valoare pentru aplicatii in care motorul si reductorul sunt cuplate in linie cu arborele condus. Eficienta lor variaza de obicei intre 95 si 98%, indiferent de raportul de viteza. Costul este competitiv cu reductorul melcat de viteze in cazul in care distanta este centrul de 2-in. sau mai mult.
Seturile cu angrenaje dintate au axele paralele intre dinti si zone de contact mici, care tine puterea de frecare si caldura mica.

Reductoarele melcate Braco
Reductoarele melcate Braco sunt foarte compacte; o singura cutie de viteze include doar doi arbori cu viermele cuplat si roata de vierme, rulmenti si baia de ulei. Aceste elemente permit ca unitatea sa aiba un design modern, cu o forma cubica, permitand o fixare universala. De asemenea, carcasa acestui angrenaj este fabricata dintr-un aliaj de aluminiu de o calitate superioara, avand o greutate redusa si evitand ruginirea. Reductoarele melcate Braco prezinta un zgomot redus si un randament superior.

Reductoarele melcate de la Braco sunt extrem de eficiente si pot realiza economii semnificative, atat in ceea ce priveste costurile componentelor de actionare, cat in privinta costurilor de energie. Dar mai exista un motiv bun pentru a le folosi: pentru a reduce riscurile pentru sanatate pe care le presupune gazele cu efect de sera din mediul nostru. In conformitate cu Departamentul de Energie al Statelor Unite ale Americii, sistemele de motoare electrice industriale reprezinta 1/12 din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera de la centralele electrice pe baza de combustibil fosil. Prin urmare, reducerea consumului de energie a motorului cu ajutorul unui reductor melcat eficient, de la Braco va ajuta in aceasta problema la nivel mondial.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc