2017

cu reduceri

Exista dezavantaje in folosirea ledurilor pentru iluminat?

Toata lumea este incantata de noua tehnologie de iluminare cu leduri. Adevarul este ca aparitia acestei tehnologii, cat si a produselor care o incorporeaza, a schimbat felul in care se realizeaza iluminatul, oferindu-ne modalitati noi de a crea design-uri interesante si atragatoare.

Cu becurile clasice posibilitatile de iluminare si décor erau destul de limitate, caci trebuiau intrunite anumite conditii de spatiu, de alimentare cu energie electrica si se impunea folosirea unei lustre sau aplice. Acum, datorita aparitiei de produse precum banda led, toate aceste inconveniente au fost uitate. Daca nu doriti sa folositi banda led si optati pentru un aspect cat mai apropiat de cel clasic, aveti la dispozitie panouri led, ce pot fi incastrate sau fixate aparent in perete sau tavan, inlocuind cu succes orice alt corp de iluminat.

Avantajele utilizarii iluminatului cu led sunt cunoscute de toata lumea: economie de energie electrica, dispersie optima a luminii, emanarea unei cantitati foarte mici de caldura, lipsa poluarii prin emisii de dioxid de carbon sau gaze, etc. Insa exista oare si dezavantaje ale utilizarii acestei noi metode de iluminat? Ei bine, exista anumite aspecte de care este bine sa tineti cont inainte de a schimba toate sursele de lumina din casa.

Becurile clasice contineau vapori de mercur si alte gaze toxice, a caror emisie in incaperi era periculoasa. Din pacate in cazul ledurilor, in procesul de fabricatie se utilizeaza, ce e drept in cantitati foarte reduse, plumb si nichel. Din acest motiv trebuie sa aveti grija unde aruncati produsele stricate ce contin leduri, deoarece daca ajung in apa pot dauna florei si faunei.

Ledurile emit, asa cum se stie, o lumina mult mai puternica decat cea a becurilor cu incandescenta, de aceea nu trebuie facut abuz in a utiliza prea multe panouri led intr-o incapere, deoarece lumina prea puternica poate ajunge sa dauneze ochilor. In timpul zilei, lumina albastra emisa de catre leduri este foarte utila, deoarece ajuta la marirea nivelului de atentie si actioneaza pozitiv asupra starii de spirit, pastrandu-ne si mai vigilenti. Insa pe timpul serii si a noptii, lumina puternica a ledurilor ne poate influenta ciclul circadian si sa nu reusim sa mai adormim usor. Din acest motiv se recomanda ca in camerele de dormit, seara, sa nu se foloseasca prea multa lumina.

In concluzie, nu se poate spune ca exista dezavantaje ale utilizarii ledurilor pentru iluminat, ci mai degraba niste precautii, in ceea ce priveste excesele.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc