2017

cu reduceri

Deschide un video intr-o fereastra (PapUp)


Unele template de blogger sunt un pic mai inguste, şi adaugand un videoclip acesta trece de marimea unui post, deşi se poate edita dimensiunea ecranului video, uneori, video nu poate fi văzut ca în dimensiunea originală, in acest caz o solutie buna este deschiderea unui videoclip într-o fereastră pop-up.

Cum functioneaza?
Simplu vom inlocui video cu o imagine si in momentul cand se da clic pe ea se deschide o fereasra pop-up unde poate fi vizionat respectivul video. Folosind urmatorul cod HTML rezolvam aceasta problema:
<a title="Vezi video" href="javascript:void(0);" onclick="window.open('http://www.youtube.com/v/DnzuKKG6-AA&autoplay=1', 'popup', 'left=390, top=200, width=425, height=344, toolbar=0, resizable=1')"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZ36xNF40x56un47__W-g9epu3BKPyyzLZGJj-_W__GiMLHb5GbvwWKsMC5D_OBZ_GbdDc4I1RDd1DS3rc9eTHSqAX5XddcUVD1Pg_ctIFZN8d7h1KjCXgulzncQf0aEaW48dSG1cdEQd1/s400/video-youtube.jpg" title="Vezi video" /></a>

Acum, schimba URL-ul de video de pe YouTube, te rugăm să reţi că trebuie să schimbi doar ultima parte a adresei, vezi litere care sunt în albastru de pe cod, altfel întreaga fereastră de YouTube se va deschide.

Acest cod este programat sa deschida automat video daca doresi sa nu se deschida asa atunci, se elimina din codul HTML aceasta parte : &autoplay=1'

VEZI VIDEO

Acest cod nu functioneaza cu Internet Explorer, se deschide in Opera,Firefox,Safary etc.

12 comentarios:

  1. cum sa fac ca in loc de imaginea care apare sub vezi video...sa imi apara video-ul si cand dau click sa imi deschida o fereastra papup :-?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut ScoobyDoo de moment eu nu cunosc un asemenea cod cu posibilitatea de a inlocui inaginea cu un video de youtube si acesta sa se deschida intr-o fereastra pop-up.

    RăspundețiȘtergere
  3. salut Constantin explica si mie ce modalitate folosesti tu de a pune un cod htlm intr-o ferestra asa cum ai aratat aici si cum poti scrie un cuvant sau o fraza in interiorul ferestrei colorat! Multumesc pentru raspuns si te invit si pe la mine http://totcenustii.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Adrian in blogger daca adaugi un cod html il va interpreta ca atare adica il executa direct, pentru a nu il citi precum un cod HTML el trebuie schimbat si in acest caz trebuie folosit un generator ce schimba codul HTML intr-un cod asemanator dar , pe care blogger nu il executa. Eu folosesc aceasta pagina http://blogcrowds.com/resources/parse_html.php: in legatura cu a scrie un text nu am inteles la ce te referi? revino cu mai multe explicatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. ......de exeplu cuvantul DnzuKKG6-AA scris de tine mai sus in fereastra cu albastru.
    deci cum scrii tu cu alta culoare un cuvant?
    la asta ma refeream.
    Multumesc pentru raspuns

    RăspundețiȘtergere
  6. Marcel tu cand intri in editorul blogului tau pentru a scrie un text, gasesti o varietate de unelete pentru adaugare link,marire de text, adaugare imagini si color text, aici este unde tu poti schimba culoarea de text.

    RăspundețiȘtergere
  7. ScoobyDooooooo stiu eu cum sa faci, instalezi un program de facut screenshot si faci poza la thumnabailu filmului si il folosesti ca imagine, intra aici pe blogul meu si vezi cum arata, e intr-un colt in dreapta: laurentiudanci.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut laurcriss98 este o varianta ce prezinti tu dar nu oricine doreste sa instaleze un program care sa il foloseasca o data pe an.

    RăspundețiȘtergere
  9. http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-Screen-Video-Recorder.htm e gratis, il instalezi, iti faci treaba si uninstall, pastrezi kitt-ul si cand ai nevoie il bagi. Si unii il folosesc odata pe an cum zici tu, dar altii (eu) il folosesc foarte des, mai fac filme la PC si le bag pe Youtube, fac o poza desktopului ca sa-mi aduc aminte ce poza aveam mai de mult etc..
    PS: bravo de articol, daca nu erai tu eu nu stiam asta nici o data, bravo! Mai se mult imi maream bara din dreapta ca sa incapa clipul, acum mi-o voi micsora ca sa intre pe tot ecranul (la monitoarele mai mici, la cel de 22 inch al meu se vede perfect, dar la cele mai mici, poza de backgraund e nula si la fel si marginele blogului din stanga si dreapta)
    PS PS scz de romanul de sus, tot ce vreau sa sti: BRAVO DE ARTICOL si punc sa nu mai te tin de vb:)

    RăspundețiȘtergere
  10. OK laurcriss98 si felicitari pentru blogul tau.

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut,
    Ma intereseaza un script pe care sa il adaug pe pagina1.ro , cum intru pe aceasta pagina sa se deschida popup1 si sa fiu redirectionat de pe pagina1.ro pe pagina2.ro cand ajung pe pagina 2.ro sa se deschida popup 2 si sa fiu redirectionat de pe pagina2.ro pe pagina3.ro si sa deschida popup3, de pe pagina3.ro sa fiu trimis pe pagina4.ro si sa deschida pagina5.ro si popup 4 mai pe romaneste daca dau click pe link-ul de pagina1.ro sa fiu trimis in zero secunde pe p2.ro, de acici catre p3.ro->p4.ro -> p5.ro si aceasta este pagina unde sa ajunga persoana dar in aceste redirectari doar pt ca cineva a dat click pe primul link sa fie deschise si popup-urile 1-2-3-4 adica a fost trimis pe 5 pagini si are 4 pop-upuri deschise simultan. Ma intereseaza pentru anumite teste ce cod trebuie sa pun exact pt fiecare pagina in parte si unde?
    2. Intr-o fereastra pop-up accesata daca persoana si siteul care este accesat in popup are cochie-uri acestea se descarca in pc-ul persoanei,pt ca la popup nu stiu daca se "descarca pop-upurile".

    Sau daca se popate in loc de popup sa se deschide in fila noua adica el da click pe pagina1.ro -> p2.ro ->p3.ro -> p4.ro -> si ajunge pe p5.ro in zero-1 secunde (in aceiesi fereastra ) dar sa fie deschise si fereastra noua 1,2,3,4 deschise.

    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut Stefan, din pacate nu stiu daca exista un script sa lucreze asa cum spui tu, posibil sa exsite acele scripturi cu plata. Mai cauta pe google poate gasesti ceva ...

    RăspundețiȘtergere

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc