2017 epiesa.ro

Eliminar noul LightBox de Blogger


Incepând din 14/09/2011, Blogger a introdus cu fortat codul LightBox pe toate blogurile. Ca intotdeauna, nu se raporteaza nimic, fara nici o explicatie, si avertizare din partea Blogger, uitand ca de cealalta parte sunt utilizatori care ar dori sa decida ce modificari sa faca in site-ul lor.

Evident, orice serviciu, de plată sau gratuit, are dreptul de a modifica sistemul sau chiar sa-l inchida. Ceea ce nu are dreptul sa faca lucruri in secret, care cauzeaza probleme pentru acei clienti care le aduc bani in fiecare zi.

Este o chestiune de bun simt comercial si respectul omului.

Acum ei s-au hotarar sa adauge in toate blogurile un mod de afisare a imaginilor cu un fel de cod LightBox dar, desigur, ca nu lasa pe fiecare sa decida daca are nevoie sau nu sa adauge acest cod pe blogul, mai mult acest cod gresit instalat si creeaza probleme pentru toate blogurile care deja foloseste un script pentru fereste modale sau (pop-us). Acest script de groaza desi minimalizat are aproape 400 Kb si include zeci de caracteristici pe care nu stiu daca vreodata va fi pus în aplicare.

Codul în cauză a fost publicat de Code from an English Coffee Drinker.

Ce remediu avem? simplu: mergi la Desing --> Editati HTML si adaugam urmatorul script inainte de </head>

<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
function killLightbox() {
var images = document.getElementsByTagName('img');
for (var i = 0 ; i < images.length ; ++i) {
images[i].onmouseover=function() {
var html = this.parentNode.innerHTML;
this.parentNode.innerHTML = html;
this.onmouseover = null;
}
}
}
if (window.addEventListener) {
window.addEventListener('load',killLightbox,undefined);
} else {
window.attachEvent('onload',killLightbox);
}
//]]>
</script>

Salveaza modificarea si ai rezolvat o problema mare pentru viitorul blogului tau.

Am reusit sa verific cu acest script instalat daca sa rezolvat problemele pentru aceia care utilizeaza deja pe blogurile lor LightWindow, PopBox, iBox, Lytebox sau Floatbox si raspunsul este arfirmativ, elimina problemele aparute dupa instalarea abuziva de Blogger a acestui cod.

Blogger: Get out of my blog! sau pe romaneste Blogger: Iesi din blog-ul meu!

6 comentarios:

 1. Salut Elite Funny si ma bucur ca ti- a folosit acest post.

  RăspundețiȘtergere
 2. Domnule Constantin,

  Vă rog să scrieţi un post despre Google Webmaster şi mai ales despre erorile la accesarea cu crawlere. Sunt situaţii când, din diferite motive, ştergi o postare şi apar probleme de genul: Adrese URL neaccesate, Adrese URL restricţionate de robots.txt, Adrese URL imposibil de accesat. Mă interesează modul de soluţionare a erorilor datorate ştergerii postărilor. Dacă subiectul este interesant, fezabil, m-aş bucura dacă i-aţi da curs.
  Vă mulţumesc!

  RăspundețiȘtergere
 3. Va salut Dl. Liviu

  Daca timpul imi permite, in urmatoarele zile voi adauga cateva explicatii despre principalele erori care apar in anumite situatii pe blogurile noastre.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mersi pentru articol, chiar ma irita chestia asta. Am un blog pe tema jocuri de indemanare, si cu sigur am ceva venit din asta, dar astea de la blogger se baga peste tot.

  RăspundețiȘtergere
 5. Da Bogdan asa este, dar si noi trebuie sa protestam sau sa gasim alte solutii de a rezolva problema.

  RăspundețiȘtergere

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc