2017

cu reduceri

4 trucuri ca sa primesti raspuns rapid la un email


trucuri pentru emailMulte emailuri pe care le-ai trimis de-a lungul timpului nu au primit răspuns şi poate că nici nu au fost citite de destinatari. Cum faci ca să atragi atenţia şi să-ţi creşti şansele de a primi un răspuns rapid?

Există câteva stratageme pe care trebuie să le ai în minte atunci când trimiţi un email unor persoane foarte ocupate sau care primesc sute de mesaje pe zi.

1. Spune exact ce vrei încă din titlu. Titlurile extrem de concrete şi care conţin esenţa a ceea ce vrei de la destinatar te asigură că acesta deschide mesajul tău şi îl citeşte. Cele mai eficiente subiecte sunt cele care subliniază urgenţa: "Trebuie să vorbim până mâine la ora 12.00", "Am văzut conferinţa de ieri şi am 3 întrebări scurte".

2. Primul paragraf este esenţial. Este preferabil să începi cu rezultatul la care vrei să ajungi în urma comunicării. Solicitarea ta trebuie să fie foarte clară, ca să elimini orice confuzie în mintea destinatarului. Neclarităţile îl obligă pe celălalt să lase pe mai târziu mesajul tău şi ar putea să nu-l mai citească niciodată.

3. Lasă contextul şi detaliile mesajului într-un document ataşat. Nimeni nu citeşte zeci de rânduri ca să vadă ce vrei să spui. Îţi creşti şansele de a primi un răspuns rapid dacă scri doar câteva rânduri în corpul mailului, iar restul eventual îl trimiţi într-un ataşament la mesaj.

4. Scrie RE: în subiectul mailului. Este o metodă sigură de a atrage atenţia celuilalt, pentru că mesajul tău sugerează o continuitate a dialogului. Poţi formula subiectul mesajului de genul "RE: Putem să avem o întâlnire pe marginea contractului Y?

2 comentarios:

  1. Eu, unul, cand primesc un mail cu RE in fata, si stiu ca nu e un raspuns, il trec direct la SPAM.

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu tine exoligiu dar, exista situatii cand un e-mai soseste cu RE. in urma unei solicitati online facuta de tine, diferenta, respectivul mesaj soseste cu RE insotit de o informatie de recunoaster.

    RăspundețiȘtergere

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc