2017

cu reduceri

Alarma maxima: Un troian de ebanking va fura banii din cont


virus troianUn nou virus troian ameninţă conturile bancare ale utilizatorilor din întreaga lume,se numeste Mousetrap Troian acţionează ca un veritabil şef de organizaţie criminală, informează BitDefender, unul dintre cei mai mari producători de soluţii e securitate.

Cum se răspandeste?
Concret, troianul care provoacă paguba este adus pe sistem "din mână în mână", pornind de la un website infectat şi trecând printr-o sumedenie de alţi troieni.

Primul pas al infecţiei îl reprezintă vizitarea unui site legitim, dar pe care l-a atacat în prealabil un hacker şi pe care acesta a încărcat o aplicaţie periculoasă scrisă în Java.

După instalare, troianul verifică o listă de adrese de la care va descărca şi va executa alţi troiani de tip „bancher". Aceştia sunt găzduiţi pe mai multe servere compromise, în aşa fel încât, dacă unul dintre servere este închis sau curăţat de viruşi, troianul să poată aduce „bancherii" de pe un altul.

Troianul de e-banking va urmări ce tranzacţii electronice face utilizatorul calculatorului şi va fura datele acestuia de conectare, date care vor ajunge în mâna atacatorului. Din cauza faptului că aceşti „viruşi bancheri" fură informaţii direct din formularul browser-ului, utilizatorul nu-şi poate da seama că datele lui ajung şi altundeva decât la site-ul băncii.

Metoda de distribuţie a troianului este foarte complexă. Acest circuit are ca scop protejarea troianului final faţă de producătorii de soluţii de securitate şi faţă de sistemele lor automate de semnare a viruşilor. Acestea vor identifica şi semna, în multe cazuri, unul dintre troienii intermediari, care sunt uşor de înlocuit, şi nu troianul „bancher", care e cea mai periculoasă componentă a atacului.

Pentru a evita infectarea, utilizatorii sunt sfătuiţi să nu instaleze nici o aplicaţie care este promovată prin mesaje de tip pop-up. Dacă sistemul informează utilizatorul că îi lipsesc plug-in-uri sau codec-uri, acesta trebuie să descarce manual respectivele aplicaţii de pe paginile producătorilor.

Deci mare atentie !!!

Alte categorii de virusi ce sunt prezenti pe net: vezi aici.

4 comentarios:

  1. Salut Ursu Manuela, ei lasa sarutatul,suntem aici sa ne aparam impotriva atacurilor cu virusi de pe Internet.Multumesc pentru vizita.

    RăspundețiȘtergere
  2. mulțam fain pt informație.
    spune0mi, dacă blogul meu apare altora ca fiind virusat, îl pot dezinfecta ? cum îmi pot da seama dacă blogul meu e virusat ?
    am întâlnit și eu un blog (blogul lui Oreste)pe care google chrom nu m-a lăsat să intru, pentru că ar fi fost virusat.
    so ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna thamara, nu imi pot da seama daca este virusat sau nu pana nu il vad, dar in general un blog care apare virusat pentru unii, poate fi datorita unui script sau cod html scris gresit dar, tot atat de bine sa contina o imagine virusata.

    RăspundețiȘtergere

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc