2017

cu reduceri

Cine sunt oamenii care controlează internetul?

oamenii care controlează internetulAproape toată lumea de pe internet ştie despre Larry Page, Sergey Brin, Mark Zuckerberg, si Jeff Bezos. Atunci când aceşti oameni trag sforile internetului, toată lumea joacă cum vor ei.

Dar printre cei mai puternici oameni de pe net, sunt şi persoane ale căror nume nu sunt cunoscute maselor. Unele dintre aceste persoane pot controla piese vitale ale internetului, alţii decid care companii primesc finanţare, împart traficul pentru diverse websiteuri, sau decid dacă anumite siteuri vor supravieţui pentru a doua zi sau nu. Cine conduce cu adevărat internetul?

Lawrence E. Strickling

Titlu oficial: Asistentul Secretarului de Comert pentru Comunicaţii şi Informaţii
Identitate secretă: Root Master

Strickling poate arăta ca un birocrat federal tipic, dar ca şef al Administraţiei Naţionale de Telecomunicaţii şi Informaţii el mânuieşte autoritatea finală asupra celor 13 Servere DNS care direcţionează traficul internetului.

De ce nu ar trebui să te pui cu el: guvernele represive folosesc adesea DNS-ul pentru a bloca accesul la anumite site-uri cu care acestea nu sunte de acord. O astfel de filtrare este o parte esenţială a SOPA şi PIPA recent dezbătute de Congresul SUA.

Yishan Wong

Titlu oficial: CEO-ul companiei Reddit
Identitate secretă: Controlor de trafic web

Reddit a depăşit Digg şi Slashdot, în mare parte datorită rolului său în iniţierea Internetului Blackout, pentru a protesta împotriva SOPA si PIPA, la începutul acestui an. Membru al elitei Silicon Valley PayPal Mafia, fost director de inginerie al Facebook, Wong este de asemenea şi consilier al Quora, reţea de socializare de tip întrebare-răspuns.

De ce nu trebuie să te pui cu el: Dacă Reddit îţi iubeşte siteul, eşti invadat de trafic, dacă nu...uită-te ce s+a întâmplat cu SOPA şi PIPA.

Matt Cutts

Titlu oficial: inginer principal la Google
Identitate secretă: Căutare Ninja

În calitate de şef al echipei de căutare Google (anti-Web-spam), Cutts este cel care decide dacă siteul tău stă sau nu în topul paginii Google. În ultimii doi ani Google a schimbat algoritmii de căutare de mai multe ori, pentru ca siteurile mai puţin demne de prima pagină a Google să nu mai fie prezente acolo.

De ce nu ar trebui să te pui cu el: Într-o zi eşti rege al dealului Google, a doua zi siteul tău deţine un bilet numai dus către Palookaville, şi asta numai dintr-o tastare a unui algoritm.

Douglas Cutting

Titlul oficial: Arhitect la Cloudera
Identitate secretă: Open sourceror

Acest guru open-source este creatorul Hadoop, software-ul care permite manipulare cantităţilor masive de date, program ideal pentru banci, companii de telecomunicaţii, reţele de socializare, etc. Aceste companii, împreună cu Guvernul, pot afla mai multe lucruri despre tine decât ştiu cei apropiaţi ţie.

De ce nu ar trebui să te pui cu el: El este un omul - virtual Google ...

Peter Thiel

Titlu oficial: Preşedintele Clarium Management Capital

Identitate secretă: mafiot PayPal

S-a îmbogăţit când eBay a cumpărat PayPal, în 1999. El este, de asemenea, capo di tutti capi al mafiei PayPal, ai cărei membri au pe fond şi / sau a lansat unele dintre cele mai de succes companii de pe planetă (YouTube, LinkedIn, Yelp, Flickr, Digg şi), şi de departe SpaceX.

De ce nu ar trebui să te pui cu el: Pentru ca el poate face o oferta care nu o poti refuza.

Rod Beckstrom

Titlu oficial: Presedinte si CEO al ICANN
Identitate secretă: Maestrul tuturor domeniilor

Ca şef al Corporaţiei de Internet pentru Domenii (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers - ICANN), Beckstorm deţine controlul asupra domeniilor ce urmează a fi aprobate. În acest an ICANN plănuieşte să se extindă la câteva sute de numere TLD ceea ce va duce la o creştere economică importantă. Beckstrom se va retrage din funcţia de CEO, în luna iulie, după ce a fost acuzat de colegii săi de anumite conflicte etice.

De ce nu trebuie să te pui cu el: mai având doar câteva luni de conducere, Beckstorm nu are nimic de pierdut.


Black Hat Hackers

Titlu oficial: Şomeri
Identitate secretă: Prea mulţi pentru a-i numi

Cei de la Anonymus sunt mici copii pe langă Black Hat Hackers, a căror identitate este rar dezvăluită şi care au un impact crescător. Fie că storc bani de la siteuri cu jocuri de noroc sau de la diversele agenţii ale Guvernului, răspândind virusi precum Stuxnet, hackerii pot produce prejudicii serioase nu doar diverse proteste.

De ce nu ar trebui să te pui cu ei: Glumeşti, nu?

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc