2017

cu reduceri

Kaspersky Lab descopera din nou o bombă cibernetică

Complexitatea şi funcţionalităţile noului malware le depăşesc cu mult pe cele ale ameninţărilor informatice cunoscute până în prezent.Kaspersky Lab a descoperit un program periculos extrem de sofisticat, care este folosit ca armă cibernetică împotriva mai multor ţări.

Acesta a fost descoperit de experţii Kaspersky Lab în timpul unei investigaţii iniţiate la cererea Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), un organism specializat al ONU, cu sediul la Geneva. Programul periculos, identificat de produsele Kaspersky Lab cu numele Worm.Win32.Flame, a fost creat pentru spionaj cibernetic şi are capacitatea de a fura date confidenţiale, de a face capturi de ecran, a strânge informaţii despre sistemele atacate, fişierele stocate, datele de contact şi poate înregistra chiar conversaţii audio, dacă acel computer are ataşat un microfon (inclusiv de la camera web).

Cercetarea independentă a fost iniţiată de ITU şi Kaspersky Lab în urma unei serii de incidente provocate de un alt malware foarte periculos şi necunoscut până în prezent, numit Wiper. Acesta a şters informaţii de pe mai multe computere localizate în zona de vest a Asiei. Analiza Wiper este încă în desfăşurare, dar, în timpul procesului, experţii Kaspersky Lab, în colaborare cu ITU, l-au identificat pe Flame. Cercetările preliminare indică faptul că acest malware există „in the wild" (fără să fi fost detectat până acum) de mai bine de doi ani.

Cu toate că funcţionalităţile lui Flame diferă de cele ale deja celebrelor arme cibernetice Duqu şi Stuxnet, geografia atacurilor, exploatarea anumitor vulnerabilităţi software şi faptul că doar anumite computere sunt vizate de atacuri îl plasează în aceeaşi categorie a super-armelor cibernetice.

Citeste toata informatia aici...

2 comentarios:

  1. buna as avea o antrebare cum si de unde sa eau ceva script care sa pun pe blog care sa scrie citeste mai departe am vazut la multa lume pe net
    citeste mai departe cum sa fac

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-o postare viitoare voi adaugaun un cod scrip cu explicatiile aferente pentru acest gen de limitare a scrieri pe un blog.

    RăspundețiȘtergere

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc