2017

cu reduceri

ATENTIE! Virusul "POLIȚIA ROMÂNĂ" revine în forță

Mai multe campanii de atac care se folosesc vulnerabilitatea în Java descoperită la finalul săptămânii trecute pentru a infecta calculatoarele utilizatorilor cu celebrul virus ’’Poliția Română’’ au fost descoperite de către compania Bitdefender.

Virusul botezat în mod informal "Poliția Română" este o amenințare informatică de tip ransomware ce blochează accesul utilizatorului la calculatorul infectat până când acesta plătește o taxă. Virusul trimite mesaje ce par ale poliţiei, blochează calculatoarele şi îi somează pe utilizatori să plătească online o amendă de câteva sute de lei, pentru încălcarea drepturilor de autor. De frică pedepselor pentru pirateria online, zeci de oameni au căzut în capcană.

Hackerii trimit mesaje în numele Poliției. Un nou virus circulă pe internet

Noua vulnerabilitate în Java a fost inclusă imediat în cele mai importante instrumente de atac din lume, printre care cunoscutul Nuclear Pack, Blackhole, precum și varianta acestuia, Cool Exploit Kit, informează BitDefender.

Majoritatea acestor atacuri sunt comandate de pe servere localizate în Marea Britanie, Canada și Statele Unite, dar, dat fiind faptul că virusul este tradus în mai multe limbi, orice utilizator care folosește versiunile vulnerabile de Java poate deveni o victimă.

România, se află, pe locul 5 în topul țărilor în care s-au înregistrat cele mai multe tentative de atac care au exploatat această vulnerabilitate în Java, după Sua, Franța, Canada și Belgia.

 "Ca orice tehnologie extrem de răspândită, Java atrage interesul infractorilor informatici. Atacurile cu ransomware livrate prin intermediul unei versiuni vulnerabile de Java sunt extrem de ușor de monetizat, în mod special cele care combină frica față de autorități cu pierderea accesului la un bun personal", a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Utilizatorii care se confruntă cu virusul "Poliția Română" au la dispoziție gratis un utilitar de dezinfecție creat de BitDefender, care poate fi descărcat de AICI.

Se recomandă actualizarea produsului Java la versiunea 1.7 Update 11.

5 comentarios:

 1. Salut vezi ca link-ul pt descarcare nu merge !

  RăspundețiȘtergere
 2. Mersi Stefan pentru atentionare, am remediat problema acum este functional link-ul.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am avut și eu acest virus, mă bucur ca nu am căzut pradă.

  RăspundețiȘtergere
 4. la mine si mai grav mia criptat toate fisiere ce pot face

  RăspundețiȘtergere
 5. Incearca sa cureti PC cu mai multe antivirus, daca nu-ti reuseste atunci nu ramane descat sa formatezi!!!

  RăspundețiȘtergere

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc