2017

cu reduceri

CALATORESTE CU AVIONUL LA ROMA



Azi este mult mai usor, ieftin si rapid sa calatoriti in toata lumea. Puteti zbura cu avionul, iar in cateva ore veti ajunge la destinatia dorita. Urmariti frecvent tarifele biletelor de avion catre Roma si veti fi incantat sa aflati ca in multe perioade preturile ajung sa fie foarte atractive. Nu va mai ramane decat sa va impachetati lucrurile si sa cititi cateva lucruri pe care le puteti face imediat ce ajungeti in Italia, la Roma.

Adevarul este ca turistii au speculat dintotdeauna “vraja fatala” din Italia, care face ca toata lumea sa-si doreasca sa ajunga la Roma. Sa fie oare din cauza faptului ca “Toate drumurile duc la Roma? Sau poate datorita faptului ca majoritatea civilizatiilor clasice occidentale au radacini in Roma Antica, in perioada Evului Mediu, Renastere sau Baroc? Exista foarte multe motive pentru care Italia este atat de dorita de milioane de turisti in fiecare an





Iata cateva lucruri care fac ca Roma sa fie un centru turistic atat de puternic.

  1. In Italia se afla mai mult de jumatate (unii specialisti spun de fapt ca sunt doua treimi) din totalul operelor de arta (monumente si capodopere) si obiectivelor turistice din intreaga lume. Acestea sunt extrem de variate, pentru ca sunt expresia diferitelor epoci istorice, care acopera aproape 2800 de ani. Ele sunt de asemenea rezultatul unor societati si realitati politice diferite. Jumatate din aceste opere le veti gasi in Roma.
  2. Civilizatia italiana a fost prima civilizatie care a subliniat important oraselor. Nicio alta tara din lume nu are atatea orase, atat de diferite si atat de frumoase si bogate in arta si istorie.
  3. Nicio alta civilizatie nu s-a dezvoltat atat de mult. Cultura italiana nu se bazeaza doar pe religie, dar si pe elemente de cultura umanista, in paralel si in competitie cu cea religioasa.
  4. Italia este incredibil de variata. Veti gasi aici plaje (Riviera italiană în Liguria, coasta Amalfi, Sicilia, Sardinia), zone muntoase  (Alpii maiestuosi cu statiunile de schi, varfurile Dolomite intercalate cu vai intr-o imagine perfecta, campii infloritoare (Campia Po), mlastini marine fertile (in Toscana si Delta Po), vulcani activi impresionanti, insule diferite, lacuri cu peisaje superbe.          
  5. Gastronomia este o pasiune nationala iar bucataria italiana este gustoasa, sanatoasa si extrem de imaginativa si variata. La Roma puteti manca foarte bine in restaurante celebre. Din acest motiv, Roma este ideala pentru intalniri romantice si seri perfecte petrecute alaturi de persoana iubita. Cu toate acestea nu va fi nevoie sa mergeti neaparat intr-un restaurant italian elegant si costisitor pentru a degusta diverse feluri de mancare. Veti gasi restaurante de toate felurile pretutindeni si veti descoperi ca sunt economice si foarte bune.
  6. Italienii de la Roma sunt foarte primitori si atenti.
  7. Vremea la Roma este de obicei buna, cu soare in cea mai mare parte a anului. In cele mai multe locuri aerul este curat si balsamic.
  8. Desi centrul istoric (“Storico Centro”) din Roma este cel mai mare din lume, exista si multe alte atractii in acest oras. Aici s-aru realizat mai multe filme italiene (filme produse de Pier Paolo Pasolini,  Fellini). Imrejurimile de la Roma sunt extrem de fermecatoare si frumoase. Exista mii de locuri in Roma pe care merita sa le vizitezi, indiferent catre ce parte privesti: 13 Castele Romane sau sate poetice inclusiv Tivoli spre sud, cinci lacuri (in directii opuse), doua rauri (Tiber si Aniene), orase etrusce din Nordul Romei (Cerveteri, Tarquinia etc), orase antice romane (Ostia Antica, la vest), localitati de pe litoral (Ladispoli, Fregene etc.), satel de munte si statiuni (Monterotondo, Terminillo), mediu rural, Cassino cu abatia sa, Viterbo si centrul sau istoric etc.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc