2017

cu reduceri

De ce trebuie să dezinstalezi ACUM lanterna de pe telefon!


500 de milioane de telefoane inteligente sunt infectate, spune Gary Miliefsky, expert în securitate electronică. El a analizat primele 10 cele mai folosite aplicaţii lanternă pentru telefoanele mobile şi a constatat că acestea sunt malware (virusuri), adică sunt programe “rău intenţionate”, create pentru a se infiltra în telefoane, fie pentru a le deteriora, pur şi simplu, fie pentru a extrage din ele informaţii personale, de exemplu lista de contacte sau parole de la diverse conturi online.

Ce sunt aplicaţiile lanternă 
Aplicaţiile tip lanternă, care pot fi descărcate din Google Play sau din Apple App Store, sunt programe care folosesc blitz-ul de la camera telefonului ca să producă lumină la fel de puternică precum cea a unei lanterne.



De ce sunt periculoase aplicaţiile lanternă
Tocmai pentru că sunt atât de folosite, aceste aplicaţii sunt pline de virusuri. Ţi s-a întâmplat să găseşti GPS-ul activat, fără să-ţi aminteşti când l-ai pornit? Acesta a fost indiciul care i-a dat de gândit lui Gary Miliefsky, expert în securitate electronică. Lui i s-a întâmplat de câteva ori să găsească GPS-ul pornit şi şi-a dat seama că are în telefon un program care încearcă să transmită date confidenţiale prin satelit.

Ce e de făcut ?
Gary Miliefsky ne recomandă nu doar să ne dezinstalăm aplicaţiile tip lanternă, ci şi să resetăm telefoanele pentru că unele aplicaţii pot instala fără ştirea noastră virusuri cunoscute sub denumirea de “troieni”. Chiar dacă dezinstalezi aplicaţia iniţială, troienii continuă să ruleze în backgrund şi să transmită către hackeri informaţiile tale.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc