2017

cu reduceri

3 Moduri de a desfragmenta Windows XP

In cazul in care computerul este foarte lent in ultimul timp, este momentul pentru a defragmenta hard disk. Fragmentarea hard disk poate face computerul sa functioneze mai lent si sa ocupa mult spatiu.
Urmati pasii din acest ghid pentru a defragmenta hard disk-ul in Windows XP.

METODA 1. Sa vedem ce este defragmentarea


 1. Sa intelegem de ce hard disk-ul devine fragmentat. Atunci cand un hard disk este formatat, fisierele de sistem sunt localizate la inceputul discului, iar restul este un bloc mare de spatiu liber. Acest spatiu, se umple cand noile informatii sunt adagate pe disc. Pe masura ce se modifica datele in PC, stergerea si mutarea fisierelor de pe hard disk, bucati de informati si de blocuri mici de spatiu liber sunt lasate in urma.


2. Afla cum fragmentarea afectează performanta computerului. Pe masura ce creste cantitatea de fragmente de pe hard disk, performanta computerului incepe sa se deterioreze. Unitatea va dura mai mult pentru a gasi fisiere si spatiu liber de pe unitatea tncepe sa rebota in mod necorespunzator.


3. Afla cum sa previ frafmentarea . Multe sisteme de fisiere moderne sunt proiectate astfel incat sa limiteze fragmentare care ar putea avea loc. Daca observi ca sistemul incepe sa incetineasca, incepe defragmentarea, aceasta operatiune poate creste viteza de citire a hard disk.
  •   SSD-urile (memorie flash) nu necesita defragmentarea, deoarece nu există nici un mecanism in miscare care poate fi citit informatia. Defragmentezi un SSD se face numai cand incepe sa esueze, deoarece informatiile pe SSD pot fi scrise doar intr-un numar limitat.

METODA 2  Defragmentare directa a Windows XP
1. Deschide utilitarul "Disk Defragmenter". Il poti gasi click pe meniul Start, selectand "All Programs", apoi "Accesorii" si in cele din urma "System Tools". In lista care apare, selecteaza "Disk Defragmenter." Trebuie sa ai permisiune de administrator pentru a rula utilitarul.


- De asemenea, poti deschide utilitarul facand click pe butonul Start si apoi click pe "Search". Tasteaza "Disk Defragmenter", in campul de cautare si faceti clic pe "Cautare" (Search).

Alege unitatea. Vor exista mai multe drive-uri de pe computer. Selecteaza unitatea pe care doresti sa o desfragmentezi, de obicei "C:" unitate sau "D:". Click butonul pe care scrie "Scan Disk" pentru a vedea daca unitatea trebuie sa fie defragmentata.


  • Poti compara graficele pentru a vedea modul in care defragmentarea afecteaza alocarea spatiului. Daca vezi mai multe linii rosii, inseamna ca discul este foarte fragmentat !!! 
  • Trebuie sa fii cel putin 15% spațiu liber pentru a defragmenta discul.
METODA 3  Defragmenta unitatea prin Comanda rapida
1. Click pe meniul Start si selectaeaza "Run". In fereastra care apare tasteaza "cmd" si apasa Enter, se  va deschide fereastra de comanda.

2.  Unitate de scanare. Pentru a vedea daca unitatea trebuie sa fie defragmentata, introduce urmatoarea comanda:  defrag C: /a . inlocuieste "C" cu litera unitătii pe care doresti sa o analizezi.

3.  Defragmenteaza unitatea. Pentru a porni procesul de defragmentare, introduce urmtoarea comanda.: defrag C: Inlocuieste "C" cu litera unitatii pe care doresti sa o desfragmentezi.

Asta este tot. Daca ti-a placut articolul, poate faci si o recomandare, daca nu ai inteles ceva lasa un comentariu.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc