2017

sofisticada.ro

VIRUSUL informatic!!!

VIRUSUL informatic care BLOCHEAZĂ calculatoarele românilor. Oamenii trebuie să dea bani hackerilor pentru a-şi putea folosi din nou calculatoarele.

Un nou virus informatic face ravagii în rândul utilizatorilor de computere. Virusul blochează practic calculatoarele, iar oamenii trebuie să plătească pentru a le putea folosi din nou. Hackerii au tarife clare pentru deblocarea computerelor. Pentru România, taxa este de 200 de lei.

Presa internaţională avertizează asupra unui virus troian care practic şantajează proprietarii calculatoarelor. Potrivit BBC Online, peste 250.000 de calculatoare au fost infectate, toate folosind ca sistem de operare Windows.

Mai exact, virusul criptează datele utilizatorilor şi le cere o recompensă pentru a le decoda. Utilizatorilor li se prezintă o numărătoare inversă, pe parcursul căreia pot plăti recompensa cerută. Cu cât se amână plata, cu atât creşte şi suma cerută.

Problema este că nu a fost identificată o soluţie pentru a contracara acest virus. Şi, chiar dacă specialiştii sfătuiesc oamenii să nu plătească suma,în prezent nu există o altă modalitate de recuperare a fişierelor blocate de virus.

Aşa că mare atenţie la site-urile pe care le accesaţi şi la e-mailurile suspecte pe care le primiţi. Troianul poate fi găzduit şi de ataşamentele primite, iar de la o zi la alta creşte numărul site-urilor contaminate . Informatiile sunt preluate de pe antena3.ro

3 comentarios:

 1. Ce norocoasa sant ca am dat peste blogul tau!Am invatat multe de la tine,dar acum as avea nevoie de putin ajutor.Am un blog cu bucatareala si as vrea sa schimb sablonul.Am gasit model si pot sa si il schimb,numai ca am o intrebare.La modelul ce il doresc,la antet,imaginele se succed.Cum pot sa schimb imaginele,sa fie de ale mele?
  Uite aici modelul ce il doresc:
  http://btemplates.com/2013/blogger-template-topnotch/demo/
  M-as bucura tare mult sa ma poti ajuta!
  Seara minunata!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna Janet, va trebui sa studiez acest template sa vad ce script foloseste!
  te rog sa revi cu un comentariu in cateva zile si multumesc pentru vizita.

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc pentru raspuns.....intre timp,ma mai documentez....ai o multime de lucruri interesante!

  RăspundețiȘtergere

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc