2017

cu reduceri

Aer conditionat-inverter

Sfaturi pentru a-ti raci casa intr-un mod ecologic 

Daca locuiesti intr-o zona unde vara, temperaturile depasesc 26 de grade, probabil ai nevoie de un sistem aer conditionat multisplit sau de o alta metoda de a-ti raci casa. Iata, deci cateva modalitati naturale prin care poti combate caldura si prin care poti mentine temperaturile interioare confortabile.

Utilizeaza un ventilator de tavan

Ventilatoarele, in special cele de tavan, sunt un mod excelent de a raspandi aerul mai rece in toata camera. Dimineata, inainte ca soarele sa incalzeasca atmosfera, deschide usile si ferestrele si porneste ventilatorul pentru a face aerul rece sa circule in camera.

Tine jaluzelele trase

In timpul zilei, cand soarele straluceste in ferestre, foloseste jaluzele care pot ajuta la blocarea caldurii provocate de acesta. Draperiile inchise la culoare sau cele grele sunt, de asemenea, extrem de utile. Este indicat sa iei in considerare in ce directie sunt ferestrele orientate. Spre exemplu, ferestrele care sunt spre est sunt problematice doar dimineata, atunci cand soarele este in crestere, in timp ce ferestrele dinspre vest reprezinta un motiv de ingrijorare dupa-amiaza, in timpul celor mai mari temperaturi ale zilei.


Planifica o utilizare strategica a electrocasnicelor

Daca ai nevoie sa utilizezi orice articol care produce caldura, cum ar fi fierul de calcat, masina de spalat vase sau cuptorul, foloseste-l doar in momentele in care este mai racoare afara. Gatitul afara la un gratar este, de asemenea, o idee buna. Chiar si becurile pot genera caldura suplimentara, nedorita. Ia in considerare inlocuirea acestora cu becuri eficiente energetic sau becuri cu halogen care emana mai putina caldura.

Ia in considerare marimea camerei, BTU si eficienta aparatelor de aer conditionat

Cand vine vorba despre masurarea eficientei energetice pentru aparatele de aer conditionat caseta de tavan Midea si nu numai, exista trei lucruri de luat in considerare: marimea camerelor, productia de energie (BTU) si puterea electrica a sistemului de aer conditionat. Acest lucru este relevant pentru orice unitate, indiferent de incaperea in care este instalata. Cele mai eficiente sisteme au un Rating de eficienta energetica (REE) de 9,7 sau mai mare. Acest numar se calculeaza prin impartirea BTU la puterea aparatului. Nu vei avea nevoie, insa sa calculezi acest lucru tu insuti; cele mai multe magazine de specialitate iti vor pune la dispozitie o diagrama pentru a putea compara diferitele unitati si pentru a putea alege produsul de care ai nevoie, in functie de dimensiunea camerei si de buget.










0 comentarios:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit!
In continuare poti lasa mesajul tau.

Multumesc