Penalizarile Google sunt cel mai mare cosmar al fiecarui webmaster. Intr-o zi, te bucuri de o pozitie ultra-competitiva a blogului tau (primele pozitii in cautarile Google), si a doua zi surpriza a disparut complet din rezultatele cautarii!
Te intrebi ce s-a intamplat?
Imediat iti fuge gandul la o penalizare din partea Google!
Inainte de a incepe sa-ti smulgi parul din cap, relaxeaza-te. In acest articol vei gasi informatii necesarere, voi explica punct cu punct ceea ce trebuie sa faci pentru a recupera blogul si elimina penalizarea.
Intrebari si raspunsuri ce trebuiesc verificate:
1. Este intr-adevar o penalizare?
2. Tipuri de sanctiuni pe Google
3. Cum sa aflam ce fel de animal te-a lovit (Google Panda sau Google Penguin)
4. Ce sa faci daca te-a lovit Panda
5. Ce sa faci daca te-a lovit Penguin
6. Cererea de reexaminare (in acest caz actiunea este manuala, adica o ceri tu printr-un email trimis catre Google).
Sa incepem ...
1. Este intr-adevar o penalizare?
Ori de cate ori o pierdere brusca de trafic apare primul lucru pe care iti vine in minte este: "Eu am fost penalizat", dar o penalizare nu este singurul lucru care se poate intampla. De multe ori fluctuatiile in rezultatele motorului de cautare apar atunci cand: tendintele de cautare se schimba, cand: depasiti concurenta, sau cand ai modificat ceva la fișierul robots.txt. al blogului.
- Primul pas pentru a vedea daca Google a penalizat blogul este de a exclude orice alta posibilitate. Numai atunci cand esti sigur ca nu a fost nimic altceva s-ar putea lua in considerare o penalizare.
Simptomele comune ale unei penalizari sunt:
- Traficul organic de la Google este redus.
- Site-ul isi pierde vizibilitatea pentru unele sau toate cuvintele cheie.
- Anumite pagini dispar din rezultatele cautării.
- Domeniul nu mai apare prin cautarea după nume.
- Domeniul este desindexa din motorul de cautare.
Aceste simptome nu apar din intamplare. In general, Google impune sanctiuni pentru lucruri cum ar fi:
- Crearea de link-uri artificiale pentru a stimula topul
- Umplerea subsol (hoter) de link-uri care nu au legatura cu tema blogu-lui
- Schimburi de link-excesive
- Cumpararea sau vanzarea de link-uri
- Utilizarea de texte ascunse
- Afisearea de continut pentru motorul de cautare si alt continut utilizatorului
- SEO negativ
2. Tipuri de sanctiuni pe Google - Google aplica 2 tipuri de sancțiuni:
- Penalitati manuale - sunt initiate doua motive, fie site-ul tau a declansat un semnal de alarma, sau cineva a trimis un raport de spam. Dupa aceea un membru al motorului de cautare iti verifica site-ul si, in cazul in care detecteaza problema, aplica o actiune manuala de penalizare. Apoi, vei primi o notificare prin consola (Search) de cautare. Este cel mai grav caz si costisitoar in recupere.
- Penalitati algoritmice - Un algoritm pentru a detecta ca site-ul tau incalca liniile directoare ale motorului de cautare intr-o anumita masura si aplica in mod automat o sanctiune, cum ar fi un factor de scadere cu -20 pozitii in clasament.
In acest caz, nu primesti nici o notificare, dar aceasta penalizare este mai usoara in revenirea blogului.
3. Cum sa afli ce fel de animal te-a lovit
Compania Google a declarat razboi pentru site-urile care sunt dincolo de orientarile lor de calitate. Te-ai saturat de factorii care urmează sa fie atins (cred ca ai intalnit bloguri care apareau in primele pozitii si aveau un continut de 2 bni). Deci, Google a decis sa lupte si sa lupte, a format o armata de "animale" capabile sa detecteze si sa pedepseasca tot felul de comportament inselator si a manipularilor in mod automat.
Panda - Cel mai popular sistem, este un algoritm care afecteaza site-urile care ofera continut de calitate slaba si anunturi prea mult. Acesta a fost lansat in februarie 2011 si are mai mult de treizeci de actualizari.
Penguin - De asemenea, cunoscut sub numele de Penguin, acest algoritm afecteaza alte site-uri care incearca sa manipuleze clasament prin crearea de legaturi artificiale. Prima versiune a fost lansata in aprilie 2012 a fost actualizat de 6 ori.
Pentru a afla daca te-a lovit un algoritm cum ar fi Panda sau Penguin este cel mai eficient comparar datele de trafic din Google Analytics cu algoritmi de implementare data. De exemplu, daca observi ca traficul Google a inceput sa scada la 25 mai si Penguin a fost actualizat la data de 22 mai, este posibil sa fi afectat de penalizare.
4. Ce sa faci daca te-a lovit Panda
- Acest lucru inseamnă ca Google a detectat probleme in continutul de pe site-ul tau, mai precis, probleme cu continut de calitate scazuta.
- Un procent ridicat de continut duplicat (copiere frauduloasa)
- Un procent ridicat de pagini cu continut neoriginal
- O multime de anunturi nepotrivite (irelevante), in special in partea de sus a paginii
- Continutul paginii (si pagina de titlu) nu se potriveste cu interogarea de cautare pentru care este pozitionat site-ul tau
Deci, pentru a scapa de penalizarea Panda primul lucru ce trebuie sa-l faci este sa scape de toate enumerate mai sus, si apoi faci opusul lor.
5. Ce sa faci daca te-a lovit Penguin
In timp ce Panda se concentreaza pe continutul site-ului tau., algoritmul Penguin este proiectat pentru a detecta manipularea motorului de cautare, In principal, prin intermediul link-uri artificiale. Cu alte cuvinte, ceea ce Penguin are mai mult in minte este aparitia link-uri ce indica spre site-ul tau.
Cum este:
- Cumpararea link-uri
- Schimb de link-compulsiv
- Guest blogging invitat pe scara larga
- Utilizarea programelor sau servicii pentru a crea link-uri automate
- Creare manuala de link-uri la stanga si la dreapta pe pagina
- Repetare de text cu link inclus de mai multe ori
- Se folosesc cuvinte cheie si texte sobreoptimizate
- Link-uri provenite de la site-uri de calitate scazuta
Pe de alta parte, exista instrumente care pot ajuta cu aceasta mare sarcina de recuperare, ca LinkDetox si Remove'em, dar trebuie sa ramana clar ca nimic nu rezolva munca grea pe care trebuie sa o faci tu in repararea greselilor..
6. Cererea de reexaminare
Dupa ce ai făcut tot ce este posibil pentru a curata site-ul tau si / sau link-ul profilului, poti trimite o solicitare de reevaluare la Google. Un membru al echipei va verifica daca sa curatat spamul pe Web si va decide daca merita sa scapi de sanctiune.
Pentru o cerere de reevaluare a blogului tau Google click AICI.
Nice information about google penalty..free pc optimizer
RăspundețiȘtergere